Våra lokaler

Gröna växter i Formas lokaler.

Formas mötesrum bär namn efter de globala hållbarhetsmålen. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin.

Sedan 2017 arbetar vi på Formas i fina och nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm som utformats med hållbarhet och resurseffektivitet i särskild åtanke.

Kontoret är aktivitetsbaserat och uppmuntrar till samverkan och dialog, både mellan medarbetare och med externa samarbetspartners. Kontorets utformning uppmuntrar till fler spontana möten, och färre traditionella, och tekniken stöder fler resfria möten.

Inredningen är genomtänkt och speglar olika dimensioner av hållbarhet i färgsättning, ljudabsorption och materialval. Exempelvis är många möbler svensktillverkade och de flesta i naturmaterial, och vissa av dem har följt med från det förra kontoret. Konst som valts ut av Statens konstråd pryder kontoret.

Byggnaden har en hög miljöklassificering (Very good enligt certifieringssystemet Breeam In Use) och fastighetsvärden Fabege bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete. För att spara energi är ventilation och belysning på kontoret närvaro- och tidsstyrd och all allmän belysning består av LED-lampor.

Mattias Norrby

Jag tycker att kontoret fungerar väldigt bra. Jag var projektledare för dess utformning och inredning och känner mig särskilt nöjd över att ha fått till ambitionen med bra luft, ljus och ljud för medarbetarna
Mattias Norrby, forskningssekreterare


Skriv ut
Sidansvarig: Anna Volckerts
Uppdaterad:31 oktober 2019