Fakturera Formas

För de leverantörer som ska skicka faktura till Formas gäller följande:

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med e-faktura (elektronisk faktura). Om du har ett avtal med oss som tecknats före den 1 april 2019, och som inte ställer krav på e-faktura, ser vi ändå gärna att du skickar elektroniska fakturor. Vi tar inte emot fakturor som skickas med e-post, till exempel pdf-faktura.

Det finns flera olika sätt att skicka e-faktura till Formas:

 • E-faktura via PEPPOL
  I första hand vill vi att ni skickar e-faktura via PEPPOL-nätverket. Formas elektroniska adress i PEPPOL är 0007:2021005232.
 • E-faktura i formatet Svefaktura
  Formas tjänsteleverantör är Opus Capita
  Formas parts-id är 202100532.
  Formas organisationsnummer är 202100-5232.

 • E-faktura genom Fakturaportalen
  Fakturaportalen är en gratis webbtjänst för registrering av fakturor som statliga myndigheter hänvisar till. Ingen installation av programvara behövs. Här kan du registrerar dig direkt på Fakturaportalens webbplats.länk till annan webbplats

Referens på fakturan

Alla fakturor ska vara försedda med en fakturareferens (4 bokstäver) och beställarens/kontaktpersonens namn. Fakturor till Klimatpolitiska rådet ställs till Formas med attention Klimatpolitiska rådet.

Betalningsvillkor

Formas tillämpar 30 dagars betalningstid som är reglerat i 2a § Räntelagen (1975:635). Vi godkänner inte expeditionskostnader eller andra avgifter kopplade till faktureringen. Dröjsmålsräntor och förseningsavgifter enligt 3 § Räntelagen godkänns.

Vid frågor om fakturor. Kontakta oss via e-post på ekonomi@formas.se

Du kan läsa mer om det nya lagkravet på myndigheten för digital förvaltnings webbplats.länk till annan webbplats

Uppdaterad:13 oktober 2020
Sidansvarig: Karin Leth