• Startsida
  • / Evenemang
  • / Challenges of Contaminants of Emerging Concerns, including Antibiotic Resistant Bacteria

Challenges of Contaminants of Emerging Concerns, including Antibiotic Resistant Bacteria

2019-08-28

Istock photo

Under World Water Week 2019 arrangerar Formas och Vetenskapsrådet ett showcase om en av de största utmaningarna för färskvatten, marina ekosystem och vår hälsa: ökade föroreningar och antibiotikaresistens i miljön.

För att möta denna utmaning och skapa mångdisciplinära lösningar för ett säkert och rent akvatiskt ekosystem planerar tre Joint Programming Initiatives (JPIs, EU-finansierade forskningsprogram: Water JPI “Water Challenges for a Changing World”, JPI Oceans “Healthy and Productive Seas and Oceans” och JPI AMR “On Antimicrobial Resistance”) att göra en gemensam forsknings- och innovationsutlysning under 2020.

Under detta showcase kan avnämare och användare presentera sina egna utmaningar och vara med att utveckla utlysningens mål och strategier, så att de viktigaste utmaningarna prioriteras. I slutändan ska det resultera i en mer effektiv global vattenpolicy.

World Water Week är en årlig samlingspunkt för globala vattenfrågor, som arrangeras av SIWI (Stockholm International Water Institute)länk till annan webbplats. 2019 har World Water Week temat “Water for society – Including all”.

Mer Information
Datum: 28 augusti 2019
Tid: 16:00 - 17:30
Plats: Tele2 Arena, M2, Stockholm Mer om showcaset
Arrangör:Formas och Vetenskapsrådet
Skriv ut
Sidansvarig: Kristina Laurell
Uppdaterad:2 juli 2019