• Startsida
  • / Evenemang
  • / Formas frukost: Framtidens livsmedelproduktion – Var, hur och varför?

Formas frukost: Framtidens livsmedelproduktion – Var, hur och varför?

2019-05-22
Bild

Välkommen till Formas frukost på Nobelmuseet i Gamla stan 22 maj då vi kommer diskutera framtidens livsmedelsproduktion.

Sverige är bara självförsörjande på spannmål, morötter och socker. Många vill därför se en ökad produktion och därmed ökad självförsörjning för bättre beredskap vid kris, kortare transporter för minskade utsläpp och en levande landsbygd med ökad sysselsättning. Men är det rätt väg att gå, eller finns det andra sätt att uppnå en mer hållbar livsmedelsproduktion?

Talare:

  • Pernilla Tidåker, forskare inom hållbara livsmedelssystem på SLU
  • Kjell Sjelin, ekolantbrukare som driver Hånsta Östergärde gård
  • Göran Djurfeldt, professor på Lunds universitet som forskat om lantbruksutveckling i Indien och Afrika.
  • Thomas Bertilsson, enhetschef för äganderätt och näringspolitik på LRF
  • Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Moderator:

  • Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas.

Program:

07.30-08.00: Ekologisk och vegetarisk frukostbuffé
08.00-09.00: Seminarium

En länk till livesändningen från Formas frukost går att hitta här den 22 maj.

Mer Information
Datum: 22 maj 2019
Tid: 07:30 - 09:00
Plats: Nobelmuseet, Stortorget 2, Stockholm,
Skriv ut
Sidansvarig: Alexander Fälldin
Uppdaterad:20 maj 2019