Bortom 2030 – vilka är de stora samhällsutmaningarna?

2023-05-17

Agenda 2030-seminarium: Sedan 2015 har Agenda 2030 visat riktningen för hållbarhetsarbete på såväl lokal som global nivå. Med sju år kvar tills de globala målen ska vara uppfyllda har Formas ställt sig frågan: vad händer efter 2030? Vilka är de stora samhällutmaningarna?

Workshop onsdag 17 maj kl. 11.15–12.00: Bortom 2030 – vilka är de stora samhällsutmaningarna?

Logotyp för globala målen. Cirkel med 17 färger och texten Globala målen för hållbar utveckling

Den 17 maj arrangerar Formas kunskaps- och nätverkskonferensen Agenda 2030 för fjärde året i rad. På förmiddagen i anslutning till huvudkonferensen erbjuds parallella seminarier, workshops och möten inom områden som livsmedelsförsörjning, trygga samhällen och klimatanpassning.

Ta del av aktuell forskning och innovation, lyssna in till goda exempel från aktörer som gått från forskning till praktik och möt personer som arbetar med samma frågor men utifrån olika perspektiv. Förmiddagsseminarierna anknyter till samma tema som huvudkonferensen "Att använda kunskap i en osäker värld".

Här hittar du information och anmälningslänk till workshopen "Bortom 2030 – vilka är de stora samhällsutmaningarna?".

Workshop kl.11.15-12.00: Bortom 2030 – vilka är de stora samhällsutmaningarna?

Sedan 2015 har Agenda 2030 visat riktningen för hållbarhetsarbete på såväl lokal som global nivå. Med sju år kvar tills de globala målen ska vara uppfyllda har Formas ställt sig frågan: vad händer efter 2030? Vilka är de stora samhällutmaningarna?


I denna workshop får du ta del av de första resultaten från framtidsstudien “Samhällsutmaningar bortom 2030”. Tillsammans undersöker vi vad hållbar utveckling efter 2030 kan innebära - och vad vi behöver göra redan idag.


Upplägg:

  • Inledning
  • Introduktion av samhällsutmaningar efter 2030
  • Workshop
  • Summering och avslut


Workshopen modereras av:

  • Josefin Wangel, forskningssekreterare och framsynsexpert, Formas
  • Anna Hult, forskningssekreterare och ansvarig för nationella forskningsprogrammet för hållbart samhällsbyggande, Formas
  • Anna Kuznetcova, forskningshandläggare och arbetar med utvecklingsprojekt, Formas

Anmälan till workshopen

För dig som deltar på workshopen "Bortom 2030 – vilka är de stora samhällsutmaningarna?" ingår lunch direkt efter workshopen, oavsett om du kommer gå på huvudkonferensen eller inte.

Deltagandet är kostnadsfritt och antalet platser är begränsat. Anmälan till workshopen innefattar inte anmälan till huvudkonferensen utan den görs separat.

Den här workshopen genomförs endast på plats på Clarion Hotel Stockholm vid Skanstull i Stockholm. Seminariet spelas inte in och det går inte att delta digitalt.

Anmälan till huvudkonferensen

Alla som deltar på förmiddagsseminarierna har inte garanterad plats till huvudkonferensen, men förtur till att boka plats. Platserna till huvudkonferensen släpps i omgångar.

Läs med om program, talare och boka på huvudkonferensens webbsida.

Anmälan till övriga seminarier

Om Formas Agenda 2030-konferens

Formas Agenda 2030-konferens är en del av en rad satsningar som Formas gör för att förmedla kunskap om aktuella frågor inom hållbar utveckling, miljö, areella näringar och samhällsbyggande.

2023 genomförs konferensen för fjärde gången. Här finns program och inspelningar från de tre tidigare Agenda 2030-konferenserna.

Kontaktpersoner

För frågor om seminariet Bortom 2030 – vilka är de stora samhällsutmaningarna?

För frågor om Formas Agenda 2030-konferens

Mer Information
Datum: 17 maj 2023
Tid: 11:15 - 12:00
Plats: Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, Stockholm
Arrangör:Formas
Uppdaterad:23 maj 2023